Östermalms Trafikskola

Körkortslån via Resurs Bank

Young girl sit at driver seat in new car smiling hold hands on wheel happy to get driver license

Delbetala ditt körkort

Via Resurs Bank och STR, kan ett körkortslån beviljas. Du kommer själv överens med Resurs Bank under hur lång tid du vill delbetala. Lånet är “räntefritt” upp till 24 månader (uppläggnings- och aviseringsavgifter tillkommer).

Läs mer om körkortslån från Resursbank här.

Vägen till ditt körkort

Inte sällan kostar körkortet, allt som allt, mellan 20 000 och 30 000 kr. Tar du inga körlektioner på trafikskola kan du komma lindrigt undan, med en kostnad omkring 4 000 kr. För att spara pengar på din körkortsresa är det bästa knepet att köra så mycket du kan i privat regi (med en förälder, vän eller släkting). De allra flesta brukar däremot behöva kombinera lektioner hemma och på skola.Kostnaden för att utbilda sig på trafikskola tenderar att variera. Körkortet blir i regel dyrare i städer än i småsamhällen. Det beror dels på att trafiken är svårare i större städer men även eftersom trafikskolans kostnader för lokaler är högre.

Hur fort vill du ta ditt körkort?

Hur ofta du ska ta körlektioner på trafikskolan beror till stor del på hur mycket du vill övningsköra privat. Vid så kallad “normalutbildning” rekommenderar ofta trafikskolor att du kör två till tre lektioner per vecka. En populär och effektiv form för trafikutbildning är ”intensivkursen”. På intensivutbildningen skräddarsys utbildningsperioden för att passa specifika önskemål och förutsättningar.

Intensivutbildning för ett snabbare körkort

Intensivutbildning är ingen genväg till körkortet och inget överhoppande av avsnitt, varken teoretiskt eller praktiskt. Vad det handlar om är att du som övningskör under en kort tidsperiod (14 dagar) enbart koncentrerar sig på körkortet. En modern och komprimerad utbildningsmetod som passar många.