info@ostermalmstrafikskola.se | 08-23 25 20 Elevcentralen

Körkort-Hur går det till?

Få en professionell utbildning

Hos oss blir du väl omhändertagen och får en professionell utbildning när du ska ta ditt körkort. Vi ger dig tydlig information och skapar en individuell utbildningsplan för ditt körkort. Våra körlektioner håller hög kvalité och du som elev får i stor utsträckning vara med och påverka innehållet på dina körlektioner.

Körkortstillstånd

För att få övningsköra hos oss måste du ha ett giltigt körkortstillstånd. Ansökningshandlingar och information hittar du på: transportstyrelsen.se

Teoriutbildning för körkort

Dina teoretiska kunskaper ger dig goda förutsättningar för att din körutbildning ska bli så effektiv som möjligt. Vi rekommenderar våra elever att börja med den teoretiska delen av körkortsutbildningen så tidigt som möjligt. Östermalms Trafikskola erbjuder även en lärarledd teorikurs vid 4 tillfällen. Våra duktiga pedagoger ser till att du som elev får intressanta och lärorika teorilektioner med ett aktivt deltagande. Det finns även möjlighet där du som elev får ställa frågor och delta i gruppdiskussioner. Vi erbjuder även enskild teori där du personligen har en egen teorikurs med utbildad trafiklärare.

Körkort nu med Elevcentralen

Ladda ner appen “körkort nu med Elevcentralen” 

Denna app är länken till Östermalms Trafikskola, du får tillgång till vårt bokningssystem, du får även tillgång till din trafiklärares anteckningar och kommentarer efter varje genomförd körlektion samt teorifrågor (obegränsat antal)

 

Körkort nu med Elevcentralen är ett samlingsnamn för STR:s digitala utbildningsmaterial. Via elevcentralen.se eller appen “Körkort nu med elevcentralen” finns det mesta som  eleven kan behöva på sin resa mot körkortet – från att plugga teori och göra övningar och tester till att boka körlektioner hos trafikutbildaren direkt i appen.

Vad innehåller appen?

Appen kan anpassas efter användarens egna behov, till exempel om man vill studera med hjälp av böcker och ha appen för frågebaserad inlärning eller studera teorin helt digitalt inne i appen. Man kan också använda appen som en renodlad bokningsapp utan teori för att boka körlektioner hos sin trafikskola. I appen finns också spelet Körkortskampen där man kan utmana andra i frågesport.

I appen hittar du:

 • All teori från teoriboken
 • Filmer, bilder och interaktiva övningar
 • Totalt 1 500 instuderings- och testfrågor
 • Anpassade test och sluttest 
 • Frågesportsspelet Körkortskampen
 • Ljudstöd till allt material
 • Statistik och möjlighet att följa sin utveckling

Läs mer om appen här: 

http://app.korkort.nu/

 

Teorikurs

4 kvällar á 2 timmar 18.00-20.00
Kontakta oss för vidare information.

För dig som har läs- och skrivsvårigheter kan vi erbjuda en speciellt anpassad teoriutbildning. Körkortsboken kan även beställas med ljud.

Körning

Körutbildningen är uppdelad i dessa moment;

 1. Körställning, stol, bälte, reglage, instrument
 2. Start, stanna, krypkörning, styrning
 3. Uppväxling, nedväxling (Gäller ej om du kör automat) bromsning
 4. Start i uppförsbacke, start i nedförsbacke
 5. Backning, vändning samt parkering
 6. Säkerhetskontroll av bilen, lampor, däck, vätskor under motorhuven
 7. Samordning och motorrik, avsökning, riskbedömning samt hård inbromsning
 8. Mindre samhälle, avsökning, riskbedömning, hastighetsanpassning samt väjningsregler
 9. Mindre landsväg, avsökning, riskbedömning, väjningsregler samt järnvägskorsning
 10. Stad, avsökning, riskbedömning, väjningsregler, trafiksignal, enkelriktade gator, cirkulationsplats, vändning och parkering
 11. Landsvägskörning
 12. Motorvägskörning (Högfartsväg)
 13. Mörkerkörning
 14. Halt väglag
 15. Tillämpad stadskörning, tillämpad landsvägskörning samt utbildningskontroll (Liten uppkörning innan provet)

Första körlektionen (om du är nybörjare eller ringrostig) kör läraren ut bilen till ett lugnt område i närheten av trafikskolan.

Övningskör du även privat inför ditt körkort ser vi gärna att din handledare följer med vid någon eller några körlektioner så att ni lättare kan träna på rätt sätt när du övningskör privat. Planerar du din utbildning på detta sätt kommer din kostnad för körkortet att bli lägre samtidigt som din kunskapsnivå ökar. Vi har valt att köra med nya lättkörda Golf TSI (manuell) och Volvo V40 (automat) som våra elever är mycket förtjusta i.

Körtider
Måndag-Fredag

07.00-14.00

Frågor & svar

Hur många körlektioner behöver jag?

Det är väldigt individuellt och efter en genomförd “prova-på” lektion får du som kund ett kostnadsestimat kring hur många körlektioner som behövs. Kombineras privat övningskörning med körlektioner på trafikskola är vår erfarenhet ca 5-15 körlektioner.

Kommer jag att ha flera olika lärare när jag har körlektion?

Nej, vanligtvis kör du med en och samma trafiklärare genom hela utbildningen. Vi tycker att det är viktigt att hålla sig till en lärare under en utbildning. Givetvis går det bra att byta lärare om du mot förmodan inte skulle känna dig nöjd.

Jag har redan bokat teoriprov och uppkörning, kan ni hjälpa mig med körlektioner?

Ja, vi hjälper gärna till. Vid bokingstillfället informerar du oss om hur många körlektioner du önskar köpa/genomföra.

Kontakta oss

Tel: 08-23 25 20
Adress : Hedinsgatan 5, 115 33 Stockholm
Epost: info@ostermalmstrafikskola.se
Cookie Policy

Körtider:
Måndag-Fredag

07.00-14.00

 

Vi är sociala!

Vi på Östermalms Trafikskola är sociala! Följ oss gärna på våra sociala medier och ta del av nyheter och viktig information om vad som sker i trafiken.

Medlemmar i STR

Vi på Östermalms Trafikskola vill att du ska känna dig trygg när du anlitar oss. Därför är vi medlemmar i Sveriges Trafikutbildares Riksförbund.