info@ostermalmstrafikskola.se | 08-23 25 20 Elevcentralen

Körkort-Hur går det till?

Få en professionell utbildning

Hos oss blir du väl omhändertagen och får en professionell utbildning när du ska ta ditt körkort. Vi ger dig tydlig information och skapar en individuell utbildningsplan för ditt efterlängtade körkort. Våra körlektioner håller hög kvalité och du som elev får i stor utsträckning vara med och påverka innehållet på dina körlektioner.

Körkortstillstånd

För att få övningsköra hos oss måste du ha ett giltigt körkortstillstånd. Utan ett körkortstillstånd är det förbjudet att övningsköra. Ansökningshandlingar och information hittar du på: transportstyrelsen.se

Teoriutbildning för körkort

Dina teoretiska kunskaper ger dig goda förutsättningar för att din körutbildning ska bli så effektiv som möjligt. Vi rekommenderar våra elever att börja med den teoretiska delen av körkortsutbildningen så tidigt som möjligt. Östermalms Trafikskola erbjuder även en lärarledd teorikurs vid 4 tillfällen. Våra duktiga pedagoger ser till att du som elev får intressanta och lärorika teorilektioner med ett aktivt deltagande. Det finns även möjlighet där du som elev får ställa frågor och delta i gruppdiskussioner. Vi erbjuder även enskild teori där du personligen har en egen teorikurs med utbildad trafiklärare.

Körkort nu med Elevcentralen

Ladda ner appen “körkort nu med Elevcentralen” 

Denna app är länken till Östermalms Trafikskola, du får tillgång till vårt bokningssystem, du får även tillgång till din trafiklärares anteckningar och kommentarer efter varje genomförd körlektion samt teorifrågor (obegränsat antal)

Teorikurs

4 kvällar á 2 timmar 18.00-20.00
Kontakta oss för vidare information.

För dig som har läs- och skrivsvårigheter kan vi erbjuda en speciellt anpassad teoriutbildning. Körkortsboken kan även beställas med ljud.

Körning

Körutbildningen är uppdelad i dessa moment;

 1. Körställning, stol, bälte, reglage, instrument
 2. Start, stanna, krypkörning, styrning
 3. Uppväxling, nedväxling (Gäller ej om du kör automat) bromsning
 4. Start i uppförsbacke, start i nedförsbacke
 5. Backning, vändning samt parkering
 6. Säkerhetskontroll av bilen, lampor, däck, vätskor under motorhuven
 7. Samordning och motorrik, avsökning, riskbedömning samt hård inbromsning
 8. Mindre samhälle, avsökning, riskbedömning, hastighetsanpassning samt väjningsregler
 9. Mindre landsväg, avsökning, riskbedömning, väjningsregler samt järnvägskorsning
 10. Stad, avsökning, riskbedömning, väjningsregler, trafiksignal, enkelriktade gator, cirkulationsplats, vändning och parkering
 11. Landsvägskörning
 12. Motorvägskörning (Högfartsväg)
 13. Mörkerkörning
 14. Halt väglag
 15. Tillämpad stadskörning, tillämpad landsvägskörning samt utbildningskontroll (Liten uppkörning innan provet)

Även du som nybörjare är välkommen att boka in körlektioner hos oss. Många av våra elever är nybörjare när de genomför sina första körlektioner hos oss.

Första körlektionen (om du är nybörjare eller ringrostig) kör läraren ut bilen till en lugn och bilfri parkeringsplats ute på Djurgården. Du kommer att till en början lära känna bilen i din egen takt. Därefter när du känner dig redo kommer du att få köra i lugna områden ute på Djurgården med hjälp och stöd av din trafiklärare.

Övningskör du även privat inför ditt körkort ser vi gärna att din handledare följer med vid någon eller några körlektioner så att ni lättare kan träna på rätt sätt när du övningskör privat. Planerar du din utbildning på detta sätt kommer din kostnad för körkortet att bli lägre samtidigt som din kunskapsnivå ökar. Vi har valt att köra med nya lättkörda Golf TSI (manuell) och Volvo V40 (automat) som våra elever är mycket förtjusta i.

Körtider
Mån-Tors 08.40-17.10
Fred 08.40-15.30

Frågor & svar

Det är långa väntetider på uppkörningar, kan ni hjälpa mig att boka prov?

Ja, vi kan hjälpa till att boka proven. Som trafikskola har vi förtur när vi bokar proven till en kund. Normalt hittar vi prov inom 2 veckor hos Trafikverket. Som kund/elev behöver du uppfylla kraven i Kursplan B innan vi får skicka dig på ett teoriprov samt körprov. Kraven är att trafikskolans teoritester ska genomföras och avslutas. Alla de 15 praktiska momenten/övningar ska vara godkända. Vid en utbildningskontroll kan vi avgöra om du är redo eller inte inför ditt prov. 

Måste jag ta körlektioner på en trafikskola?

Nej, du måste inte ta körlektioner på en trafikskola. Det är helt upp till dig om du vill genomföra körlektioner eller inte. Du bestämmer själv hur många körlektioner du önskar genomföra.

Jag har redan bokat teoriprov och uppkörning, kan ni hjälpa mig med körlektioner?

Ja, vi kan hjälpa till ändå. Du bestämmer själv antalet körlektioner du önskar genomföra. Trafikläraren ger dig feed back om detaljer du bör tänka på/ öva på vid privat övningskörning. Ta gärna med din handledare på någon utav körlektionerna.

Kontakta oss

Tel: 08-23 25 20
Adress : Hedinsgatan 5, 115 33 Stockholm
Epost: info@ostermalmstrafikskola.se
Cookie Policy

Körtider:
Mån-Tor: 08:40-17:00
Fre: 08:40-15:00
Lör-Sön: Stängt

Vi är sociala!

Vi på Östermalms Trafikskola är sociala! Följ oss gärna på våra sociala medier och ta del av nyheter och viktig information om vad som sker i trafiken.

Medlemmar i STR

Vi på Östermalms Trafikskola vill att du ska känna dig trygg när du anlitar oss. Därför är vi medlemmar i Sveriges Trafikskolors Riksförbund.