info@ostermalmstrafikskola.se | 08-23 25 20 Elevcentralen

Körkort-Hur går det till?

Få en professionell utbildning

Hos oss blir du väl omhändertagen och får en professionell utbildning när du ska ta ditt körkort. Vi ger dig tydlig information och skapar en individuell utbildningsplan för ditt efterlängtade körkort. Våra körlektioner håller hög kvalité och du som elev får i stor utsträckning vara med och påverka innehållet på dina körlektioner.

Körkortstillstånd

För att få övningsköra hos oss måste du ha ett giltigt körkortstillstånd. Utan ett körkortstillstånd är det förbjudet att övningsköra. Ansökningshandlingar och information hittar du på: transportstyrelsen.se

Teoriutbildning för körkort

Dina teoretiska kunskaper ger dig goda förutsättningar för att din körutbildning ska bli så effektiv som möjligt. Vi rekommenderar våra elever att börja med den teoretiska delen av körkortsutbildningen så tidigt som möjligt. Östermalms Trafikskola erbjuder även en lärarledd teorikurs vid 4 tillfällen. Våra duktiga pedagoger ser till att du som elev får intressanta och lärorika teorilektioner med ett aktivt deltagande. Det finns även möjlighet där du som elev får ställa frågor och delta i gruppdiskussioner. Vi erbjuder även enskild teori där du personligen har en egen teorikurs med utbildad trafiklärare.

Körkort nu med Elevcentralen

Ladda ner appen “körkort nu med Elevcentralen” 

Denna app är länken till Östermalms Trafikskola, du får tillgång till vårt bokningssystem, du får även tillgång till din trafiklärares anteckningar och kommentarer efter varje genomförd körlektion samt teorifrågor (obegränsat antal)

 

Körkort nu med Elevcentralen är ett samlingsnamn för STR:s digitala utbildningsmaterial. Via elevcentralen.se eller appen “Körkort nu med elevcentralen” finns det mesta som  eleven kan behöva på sin resa mot körkortet – från att plugga teori och göra övningar och tester till att boka körlektioner hos trafikutbildaren direkt i appen.

Vad innehåller appen?

Appen kan anpassas efter användarens egna behov, till exempel om man vill studera med hjälp av böcker och ha appen för frågebaserad inlärning eller studera teorin helt digitalt inne i appen. Man kan också använda appen som en renodlad bokningsapp utan teori för att boka körlektioner hos sin trafikskola. I appen finns också spelet Körkortskampen där man kan utmana andra i frågesport.

I appen hittar du:

 • All teori från teoriboken
 • Filmer, bilder och interaktiva övningar
 • Totalt 1 500 instuderings- och testfrågor
 • Anpassade test och sluttest 
 • Frågesportsspelet Körkortskampen
 • Ljudstöd till allt material
 • Statistik och möjlighet att följa sin utveckling

Läs mer om appen här: 

http://app.korkort.nu/

 

Teorikurs

4 kvällar á 2 timmar 18.00-20.00
Kontakta oss för vidare information.

För dig som har läs- och skrivsvårigheter kan vi erbjuda en speciellt anpassad teoriutbildning. Körkortsboken kan även beställas med ljud.

Körning

Körutbildningen är uppdelad i dessa moment;

 1. Körställning, stol, bälte, reglage, instrument
 2. Start, stanna, krypkörning, styrning
 3. Uppväxling, nedväxling (Gäller ej om du kör automat) bromsning
 4. Start i uppförsbacke, start i nedförsbacke
 5. Backning, vändning samt parkering
 6. Säkerhetskontroll av bilen, lampor, däck, vätskor under motorhuven
 7. Samordning och motorrik, avsökning, riskbedömning samt hård inbromsning
 8. Mindre samhälle, avsökning, riskbedömning, hastighetsanpassning samt väjningsregler
 9. Mindre landsväg, avsökning, riskbedömning, väjningsregler samt järnvägskorsning
 10. Stad, avsökning, riskbedömning, väjningsregler, trafiksignal, enkelriktade gator, cirkulationsplats, vändning och parkering
 11. Landsvägskörning
 12. Motorvägskörning (Högfartsväg)
 13. Mörkerkörning
 14. Halt väglag
 15. Tillämpad stadskörning, tillämpad landsvägskörning samt utbildningskontroll (Liten uppkörning innan provet)

Även du som nybörjare är välkommen att boka in körlektioner hos oss. Många av våra elever är nybörjare när de genomför sina första körlektioner hos oss.

Första körlektionen (om du är nybörjare eller ringrostig) kör läraren ut bilen till en lugn och bilfri parkeringsplats ute på Djurgården. Du kommer att till en början lära känna bilen i din egen takt. Därefter när du känner dig redo kommer du att få köra i lugna områden ute på Djurgården med hjälp och stöd av din trafiklärare.

Övningskör du även privat inför ditt körkort ser vi gärna att din handledare följer med vid någon eller några körlektioner så att ni lättare kan träna på rätt sätt när du övningskör privat. Planerar du din utbildning på detta sätt kommer din kostnad för körkortet att bli lägre samtidigt som din kunskapsnivå ökar. Vi har valt att köra med nya lättkörda Golf TSI (manuell) och Volvo V40 (automat) som våra elever är mycket förtjusta i.

Körtider
Måndag-Torsdag 08.40-17.10
Fredag 08.40-15.30

Frågor & svar

Det är långa väntetider på uppkörningar, kan ni hjälpa mig att boka prov?

Ja, vi kan hjälpa till att boka proven. Som trafikskola har vi förtur när vi bokar proven till en kund. Normalt hittar vi prov inom 2 veckor hos Trafikverket. Som kund/elev behöver du uppfylla kraven i Kursplan B innan vi får skicka dig på ett teoriprov samt körprov. Kraven är att trafikskolans teoritester ska genomföras och avslutas. Alla de 15 praktiska momenten/övningar ska vara godkända. Vid en utbildningskontroll kan vi avgöra om du är redo eller inte inför ditt körprov. 

Vilken körskola ska jag välja?

Detta är en väldigt vanlig fråga vi brukar få. Vi rekommenderar alla körkortselever att genomföra körlektioner på 2-3 olika trafikskolor för att jämföra. Framförallt handlar det om att personkemin ska fungera och att du som elev ska känna dig trygg & lugn vid körlektionerna. Det är viktigt att du får utvecklas i din egen takt samt att du får en trygg, säker och effektiv körkortsutbildning. Din trafiklärare ska vara lugn, pedagogisk samt ha en plan över din körkortsresa. Dessutom är det viktigt att du som elev är fullt delaktig över din personliga utveckling.

Jag har redan bokat teoriprov och uppkörning, kan ni hjälpa mig med körlektioner?

Ja, vi hjälper gärna till. Du bestämmer själv antalet körlektioner du önskar genomföra. Trafikläraren ger dig feed back om detaljer du bör tänka på/ öva på vid privat övningskörning. Ta gärna med din handledare vid någon utav körlektionerna.

Kontakta oss

Tel: 08-23 25 20
Adress : Hedinsgatan 5, 115 33 Stockholm
Epost: info@ostermalmstrafikskola.se
Cookie Policy

Körtider:
Mån-Tor: 08:40-17:00
Fre: 08:40-15:00
Lör-Sön: Stängt

Vi är sociala!

Vi på Östermalms Trafikskola är sociala! Följ oss gärna på våra sociala medier och ta del av nyheter och viktig information om vad som sker i trafiken.

Medlemmar i STR

Vi på Östermalms Trafikskola vill att du ska känna dig trygg när du anlitar oss. Därför är vi medlemmar i Sveriges Trafikskolors Riksförbund.